• Dolar
    33.982
  • Euro
    37.725
  • Ç.Altın
    4.575
  • Altın
    2.725
KIRIKKALE
27°

AKIN AKIN O’NA GELDİLER

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi ve Siyeri Nebi Müzesi Kurban Bayramı’nda Kırıkkale ve çevre illerden binlerce ziyaretçiye evsahipliği yaptı. 4 bini aşkın misafiri ağırlayan külliye Kırıkkale’nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.


4 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİ

2023 yılında açılan Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, Siyeri Nebi Müzesi Kurban Bayramı’nda da ziyaretçilerin akınına uğradı. Karacalı mevkiinde hizmete giren külliye, hem mimarisi hem içinde bulunan tesisler hem de Siyeri Nebi ve Mushaf Müzesi ile Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi çekmeyi sürdürüyor. Bu bayramda da külliyede yine ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Arefe gününden itibaren bayramın bitimine kadar geçen sürede; Ankara, Kırşehir, Kayseri, Manisa, Zonguldak, Tokat, Samsun, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Antalya, Çankırı, Çorum, İzmir, Edirne, Düzce, Rize, Bolu, Eskişehir, Konya, Afyon illeri başta olmak üzere 4 binden fazla ziyaretçi Siyeri Nebi Müzesine ve İslami Değerler Külliyesi’ne akın etti.

HERŞEY O’NUN İÇİN

Müzede özellikle Peygamber Efendimizin hayatının maketlerle anlatıldığı bölümle birlikte mukaddes emanetler bölümü dolup taştı. İslami Değerler Külliyesi içinde kütüphaneden Kuran Kursu’na, gasilhaneden taziye evine kadar bir çok bölüm bulunuyor. Gökyüzünden bakıldığında Allah lafzının Arapça yazılmış hali görünen külliyede Kabe örtüleri, Peygamber Efendimize ait sakalı şerifler ve İslam tarihine ilişkin eserler ile yüzlerce farklı dil ve dönemde basılmış Kuran-ı Kerim’ler sergileniyor. Müze sabah 11.00 akşam 19.00 arası açık bulunuyor.  İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, müzenin açıldığından beri ziyaretçi yoğunluğu yaşadığını belirterek, “Özellikle bu bayram hem şehir içinden hem de şehirler arası seyahat eden vatandaşlarımızdan ilgi daha fazla oldu. Onları elimizden geldiğince iyi ağırlamaya, talebe yetişmeye çalışıyoruz. Külliyeyi kurarken, ‘Her şey O’nun için’ diyerek, Peygamber Efendimizi anlatmak üzere yola çıkmıştık. Ziyaretçilerimiz de burada onun hatıraları buluyor ve mutlu oluyorlar” dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58761

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647